اطلاعات دارویی تغذیه

آغوز گاوی

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر زودرس، شیر هیپرایمون، شیر ایمنی، لاکتوبین، لاکتوفرین، LC2N

آغوز گاوی ممکن است در مدیریت اسهال مرتبط با HIV نقش داشته باشد. شواهد فزاینده ای از اثربخشی در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، کاهش نفوذپذیری دستگاه گوارش و افزایش عملکرد ورزشی وجود دارد، اگرچه داده ها متناقض هستند و بر اساس حجم نمونه کوچک و مطالعات با کیفیت محدود هستند.

دوز

استاندارد کردن محصولات تجاری آغوز گاوی دشوار است زیرا محتوای آنتی بادی بسیار متفاوت است. دوزهای تا 60 گرم در روز برای حداکثر 12 هفته در کارآزمایی‌های بالینی برای ارزیابی استفاده برای افزایش ورزش استفاده شده است. در کارآزمایی‌هایی با استفاده از آغوز گاوی برای نفوذپذیری دستگاه گوارش ناشی از ورزش، دوزهای 20 گرم در روز برای 14 روز یا 1 گرم در روز برای 20 روز استفاده شده است. در یک کارآزمایی، دوز 1.7 گرم بر کیلوگرم در روز به مدت 7 روز قبل از پروتکل تمرین استفاده شد.

موارد منع مصرف

موارد منع مصرفی غیر از حساسیت به شیر شناسایی نشده است.

بارداری/شیردهی

از مصرف خودداری کنید. اطلاعات در مورد ایمنی و اثربخشی در بارداری و شیردهی وجود ندارد.

فعل و انفعالات

هیچ کدام به خوبی مستند نشده است.

واکنش های نامطلوب

آغوز گاوی به خوبی تحمل می شود، با شکایات جزئی دستگاه گوارش (به عنوان مثال، تهوع، نفخ، اسهال)، طعم ناخوشایند، و بثورات پوستی به ندرت رخ می دهد.

سم شناسی

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ایمنی شیرهای هیپرایمن را بر این اساس پذیرفته است که در مطالعات بالینی هیچ گونه اثرات نامطلوب بر سلامتی نشان داده نشده است. نگرانی های گذشته در مورد انتقال آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوی (BSE)، یک عفونت منتقله از طریق خوراک در گاو، برطرف شده است.

منبع

آغوز گاوی مایع پیش شیری است که از غدد پستانی گاو در 2 تا 4 روز اول پس از زایمان تولید می شود. این یک منبع طبیعی غنی از مواد مغذی، آنتی بادی ها، ایمونوگلوبولین ها، پپتیدهای ضد میکروبی و فاکتورهای رشد برای گوساله تازه متولد شده است. آغوز گاو اندکی پس از زایمان از گاوهای شیری جمع آوری می شود. Hurley 2011, Rathe 2014

تاریخ

استفاده از آغوز برای اهداف دارویی و معنوی در طب سنتی آیورودا و در میان ریشی های هندو (رهبران معنوی) باستانی هند ثبت شده است. در آغاز قرن بیستم، استفاده از آغوز برای محافظت از نوزادان در برابر عفونت های انسانی و گاوی مورد حمایت قرار گرفت. قبل از ظهور داروهای سولفا و سایر آنتی بیوتیک ها، آغوز برای تقویت دفاع در برابر بیماری های ایمنی استفاده می شد. آلبرت سابین در دهه 1950 آنتی بادی های ضد فلج اطفال را در آغوز گاوی جدا کرد. اولین آزمایش ها با آغوز هایپرایمن در دهه 1960 انجام شد. لاکتوفرین انسانی اکنون از طریق تکنیک های نوترکیب تولید می شود و در نوزادان نارس و نوزادان برای پیشگیری و درمان انتروکولیت نکروزان مورد مطالعه قرار گرفته است. استراف 2007

علم شیمی

آغوز حاوی ایمونوگلوبولین‌ها (ایمونوگلوبولین G [IgG]، IgA و IgM)، پلی پپتیدها و گلیکوپروتئین‌ها، لاکتوفرین، سیتوکین‌ها (شامل اینترلوکین‌ها، اینترفرون گاما و فاکتور نکروز تومور آلفا)، لاکتوپراکسیداز، لیزوزیم‌شبه، فاکتورهای رشدی مشابه لیزوزیم، سیتوکین‌ها است. فاکتورهای رشد مشتق از پلاکت و فیبروبلاست، کازئین ها، الیگوساکاریدهای فعال زیستی، ویتامین ها، چربی ها و مواد معدنی. علاوه بر این، microRNA که ممکن است فعالیت تنظیم کننده ایمنی داشته باشد در میکرووزیکول ها وجود دارد.

غلظت ایمونوگلوبولین ها، که به گونه های حیوانی وابسته هستند، در چند روز اول پس از زایمان به شدت کاهش می یابد. بر خلاف انسان، ایمونوگلوبولین های مادر گاو از جفت عبور نمی کنند و به مقدار زیاد در آغوز باقی می مانند. در انسان، جزء IgG قبل از تولد از طریق جفت منتقل می شود، در حالی که در آغوز گاوی، ایمونوگلوبولین اصلی موجود است (30 تا 200 میلی گرم در میلی لیتر در مقابل 0.4 میلی گرم در میلی لیتر در آغوز انسان). ایمونوگلوبولین ها از مخاط روده در برابر تهاجم میکروبی محافظت می کنند و تا زمانی که سیستم ایمنی بدن نوزاد به طور مطلوب عمل نکند، ایمنی غیرفعال را به نوزاد ارائه می دهند. IgG اپسونیزاسیون و آگلوتیناسیون باکتری های مکمل را فعال می کند و به طور خاص به باکتری ها یا محصولات آنها متصل می شود. آغوز گاو هایپرایمن با ایمن سازی گاوها در برابر میکروارگانیسم های خاص تولید می شود. مطالعات با استفاده از آغوز هایپرایمن در مقابل آغوز گاوهای غیر ایمن شده باید با احتیاط تفسیر شوند.

اغلب، تولیدکنندگان تجاری سعی می کنند محصولات خود را بر اساس محتوای IgG یا با تعیین زمان جمع آوری آغوز متمایز کنند. با این حال، هیچ استاندارد خاصی وجود ندارد. پردازش آغوز می تواند منجر به کاهش قدرت IgG شود. پاستوریزاسیون با دمای فوق العاده بالا (95 درجه سانتیگراد [203 درجه فارنهایت]) اکثر محتوای ایمونوگلوبولین را از بین می برد. با این حال، پاستوریزاسیون معمولی (40 درجه سانتیگراد [104 درجه فارنهایت]) منجر به تلفات کمتری می شود. افزودن تثبیت کننده ها (قند، گلیسرول) می تواند بیشتر از IgG در برابر تغییرات ساختاری حرارتی محافظت کند. بسیاری از ترکیبات آغوز گاوی، مانند فاکتورهای رشد شبه انسولین، به فرآوری لبنیات مقاوم هستند. با این حال، ترکیباتی مانند سیتوکین ها حساس تر هستند. تکنیک‌های آنالیز شامل الکتروفورز ژل و مویرگی و تکنیک‌های ایمونواسی، از جمله سنجش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم است.

موارد مصرف و فارماکولوژی

توجه:

عدم استانداردسازی محصولات اعتبار خارجی داده های کارآزمایی بالینی را کاهش می دهد. نتایج نشان‌دهنده اثربخشی یک محصول آغوز خاص را نمی‌توان برای اعمال سایر محصولات تعمیم داد.

ایمنی نسبی آغوز گاوی، همراه با عدم استانداردسازی محصولات تجاری، مطالعات حیوانی را تا حد زیادی بی ربط می کند.

افزایش عملکرد ورزشی

داده های بالینی

استفاده بالقوه از آغوز گاو برای تقویت ورزشی به محتوای فاکتور رشد آن مرتبط است. IGF-I گاوی از نظر ساختاری با پروتئین های انسانی یکسان است و مطالعات کوتاه مدت در ورزشکاران با عملکرد بالا (نخبه) و سایر ورزشکاران توسط گروه محدودی از محققان انجام شده است. با برخی، اما نه همه، عملکرد بهبود یافته و تغییرات در ترکیب بدن را نشان می دهند. مطالعات کوچک هستند و ممکن است تشخیص تغییر در عملکرد در ورزشکاران نخبه دشوارتر باشد. Kelly 2003 نتایج مبهم در مورد اثرات مکمل آغوز گاوی بر عملکرد ایمنی و نفوذپذیری روده در ورزشکاران نیز نشان داده شده است. Buckley 2009, Carol 2011، Crooks 2010، Marchbank 2011، Shing 2006 نتایج مبهم در بررسی سیستماتیک استفاده بالینی از مکمل خوراکی گاو گزارش شد. در مجموع 14 مطالعه مرتبط با عملکرد ورزشی شناسایی شد (N = 370 ورزشکار نخبه و تفریحی، با اندازه های مطالعه از 9 تا 49 شرکت کننده). دوزها از 10 تا 60 گرم در روز برای 2 تا 12 هفته متغیر بود. رایج ترین دوز مصرفی 60 گرم در روز برای 4 تا 9 هفته بود. کیفیت مطالعات کافی در نظر گرفته شد. با این حال، برون یابی یک اجماع دشوار بود زیرا نقاط پایانی ناهمگن بودند. Rathe 2014 در یک مطالعه دوسوکور، تصادفی و کنترل شده (N = 40)، استفاده از کنسانتره پروتئین آغوز گاوی در دوچرخه سواران مرد نخبه با افزایش قابل توجهی در کورتیزول صبحگاهی همراه بود. (P=0.004) و حفظ تستوسترون (P≤0.05) در مقایسه با کنترل (کنسانتره پروتئین آب پنیر) در طول مدت یک مسابقه مرحله 5 روزه. دوز مورد استفاده در این مطالعه آزمایشی کوچک (10=N) 10 گرم در روز برای 8 هفته قبل از مسابقه و همچنین در طول مسابقه 5 روزه بود. Shing 2013 در بزرگسالان بالای 50 سال که تمرین مقاومتی انجام می دادند، مکمل با 20 گرم آغوز گاوی 3 بار در روز به مدت 8 هفته به طور قابل توجهی قدرت عضلانی (P=0.026)، قدرت فشار دادن پا (P=0.045) و گردش استخوان (P=0.024) را در مقایسه با افرادی که پروتئین آب پنیر مصرف می کردند، بهبود بخشید. شرکت کنندگان در هر دو گروه بهبودهایی را در عملکرد شناختی، توده بافت بدون چربی و قدرت بالاتنه تجربه کردند. عوارض جانبی مرتبط با دستگاه گوارش در 5 بیمار رخ داد. دو بیمار در گروه آغوز نفخ خفیف، حالت تهوع، اسهال و معده نا آرام را تجربه کردند که به عنوان “احتمالا” یا “احتمالا” مربوط به آغوز گاوی طبقه بندی شد و منجر به کاهش 1 دوز شد. در گروه آب پنیر، 2 بیمار رفلاکس معده به مری متوسط را تجربه کردند که به عنوان “قطعا” مرتبط با پروتئین آب پنیر طبقه بندی شد و منجر به قطع مکمل شد. 1 شرکت‌کننده حالت تهوع خفیفی را تجربه کرد که «احتمالاً» مربوط به آب پنیر است.

اثرات GI

داده های بالینی

مطالعات کوچک محدودی کارآیی آغوز گاوی را در اسهال مرتبط با نقص ایمنی (کریپتوسپوریدیوز) ارزیابی کرده اند. مطالعات عموماً از نظر روش شناختی محدود هستند، ابوباکار 2007، فلورن 2006، اوخویسن 1998، پلتنبرگ 1993، رامپ 1992، اما حداقل 1 کارآزمایی تصادفی شده تک سوکور انجام شده است. Kaducu 2011 کاهش چربی، دفعات مدفوع و کاهش وزن خود فلورن 2006، کادوکو 2011 یک مرور سیستماتیک 5 مطالعه (N=182، با اندازه مطالعه از 3 تا 87 شرکت‌کننده) را شناسایی کرد که داده‌هایی را در مورد اثرات آغوز گاوی در بیماران مبتلا به HIV منتشر کردند. اسهال مرتبط و از دست دادن سلول های CD4+ مخاط روده. دوز برای اکثر مطالعات بین 10 تا 32 گرم در روز به مدت 10 روز تا 4 هفته بود. در مجموع، مطالعات از اثربخشی آغوز گاوی، احتمالاً به دلیل مکانیسم‌های مربوط به اثرات ضد میکروبی مستقیم، خنثی‌سازی اندوتوکسین‌ها، سرکوب التهاب روده، ارتقای یکپارچگی مخاط و ترمیم بافت، حمایت کردند. با این حال، مطالعات از کیفیت پایینی برخوردار بودند. Rathe 2014

مطالعاتی که درمان اسهال ناشی از سایر علل باکتریایی (از جمله اشریشیا کلی، شیگلا و کلستریدیوم دیفیسیل) را ارزیابی می‌کنند، همچنین اثربخشی آغوز گاوی را نشان داده‌اند، بیماران مبتلا به ویبریوکلرا.Kelly 2003

گزارش شده است که آغوز غنی شده با ایمونوگلوبولین در بیمارانی که تحت عمل جراحی داخل شکمی قرار می گیرند، قابلیت خنثی سازی اندوتوکسین را در برابر جابجایی میکروب ها پس از جراحی ارائه می دهد، در حالی که هیچ فایده ای در بیماران بای پس عروق کرونر که آماده سازی آغوز استاندارد دریافت کرده بودند، گزارش نشده است. Rathe 2014

اثربخشی در برابر هلیکوباکتر پیلوری و آسیب دستگاه گوارش ناشی از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) در چند مطالعه بالینی نشان داده شده است. با این حال، مطالعات دیگر نتایج مثبتی تولید نکرده‌اند. Bitzan 1998, Buckley 2009, Kelly, 2003 مروری نظام‌مند از مطالعات ارزیابی مکمل خوراکی آغوز گاوی، 51 مطالعه را شناسایی کرد (N=2326، با اندازه‌های مطالعه از 3 تا 605 بیمار). تنها 2 مطالعه از کیفیت بالایی برخوردار بودند. داده‌های تنها 2 مطالعه (n=7 و n=15) که استفاده در آسیب گوارشی ناشی از NSAID را ارزیابی می‌کردند، شواهدی از مزایای احتمالی و محافظت از نفوذپذیری روده را نشان دادند. با این حال، مطالعات کوچک و کوتاه مدت بودند. Rathe 2014

یک کارآزمایی متقاطع کوچک، دوسوکور، تصادفی، کنترل‌شده با دارونما، اثر آغوز گاوی و کنترل (آرد ذرت) بر نتایج عملکرد، نفوذپذیری دستگاه گوارش و نشانگرهای التهابی در طول تمرین در گرما در تمرین‌کنندگان را بررسی کرد (n= 7) و همچنین آموزش ندیده (n=8) شرکت کننده. دوز آغوز گاوی 7/1 گرم بر کیلوگرم در روز به مدت 7 روز قبل از پروتکل تمرین بود. یک معیار عملکرد (نسبت تبادل تنفسی) و یک اندازه گیری کرنش حرارتی در گروه آغوز به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (به ترتیب P<0.05 و P=0.004). هیچ تفاوت معنی‌داری بین گروه‌ها برای اندازه‌گیری‌های دیگر، از جمله فشار قلبی عروقی، نفوذپذیری دستگاه گوارش، پاسخ سیتوکین التهابی و دیسترس دستگاه گوارش مشاهده نشد. هیچ عارضه یا بیماری نامطلوبی گزارش نشده است. موریسون 2014 با این حال، 2 مطالعه متقاطع کوچک، دوسوکور، تصادفی و کنترل شده با دارونما (N=18 و N=16) نشان داد که آغوز گاوی با دوز 20 گرم در روز به مدت 14 روز یا 1 گرم در روز به مدت 20 روز باعث کاهش نفوذپذیری دستگاه گوارش ناشی از ورزش در مردان جوان سالمی شد که به طور منظم ورزش می کردند. هالاسا 2017، مارس 2017

شواهد بالینی از نتایج نشان داده شده در مطالعات حیوانی برای اثرات مفید در سندرم روده کوتاه پشتیبانی نمی کند. علاوه بر این، داده‌های محدود هیچ فایده‌ای در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر نشان نداده است. Rathe 2014

فعالیت تعدیل کننده ایمنی

داده های حیوانات

غلظت‌های مختلفی از ترکیبات آغوز گاوی، از جمله ایمونوگلوبولین‌های خاص، در گوساله‌هایی که با آغوز یا محصولات مکمل آغوز تغذیه می‌شوند، مورد مطالعه قرار گرفته است.

داده های بالینی

با توجه به ترکیبات فاکتور ایمنی (ایمونوگلوبولین ها، سیتوکین ها، لاکتوفرین و لاکتوپراکسیداز)، آغوز گاوی به عنوان یک مکمل سیستم ایمنی در نظر گرفته می شود. در شرایط مورد ارزیابی

نتایج مبهم در مورد تقویت سیستم ایمنی در بین ورزشکاران گزارش شده است. کارول 2011، کروکس 2010، جونز 2017، شینگ 2007 هر دو عدم تأثیر بر تعداد CD4+Byakwaga 2011 و اثر مثبت گزارش شده است. در یک مطالعه کوچک، اختلال عملکرد ایمنی ناشی از ورزش با آغوز گاوی در مقایسه با دارونما در مردان سالم و فعال از نظر تفریحی بهبود یافت. غلظت فاکتور رشد شبه انسولین 1 (IGF-1)، که ممکن است بر تست‌های ضد دوپینگ تأثیر بگذارد، تحت تأثیر قرار نگرفت. جونز 2017

یک بررسی سیستماتیک از 10 مطالعه نشان داد که استفاده از آغوز گاوی برای جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (URTI) حمایت می شود. با این حال، در تفسیر نتایج احتیاط لازم است زیرا اهمیت آماری تنها در داده‌های خود گزارش‌دهی تلفیقی یافت شد. علاوه بر این، ناهمگونی در جمعیت‌های مورد مطالعه، دوزها، فرمول‌ها، کیفیت روش‌ها و نتایج یافت شد. شواهد از مزایای افزایش حساسیت به URTI که ناشی از سرکوب سیستم ایمنی ناشی از ورزش است پشتیبانی نمی کند. در مقابل، داده های یک کارآزمایی دوسوکور، تصادفی و کنترل شده (N = 57) نسبت به طور قابل توجهی کاهش یافته است. روزها و دوره های URTI در مردان ورزشکار استقامتی که آغوز گاوی (20 گرم در روز) مصرف کردند در مقایسه با گروه شاهد. همچنین در طول کارآزمایی 12 هفته ای، نسبت قابل توجهی کمتر از ورزشکاران URTI در گروه آغوز در مقایسه با دارونما (به ترتیب 12 درصد در مقابل 36 درصد) در 5 تا 8 هفته (0.044=P) اما نه در هفته های 1 تا 4 یا نه گزارش شد. 9 تا 12 هفته. جونز 2014 اثر آغوز بر پارامترهای ایمنی مخاطی کلیدی (یعنی پپتید ضد میکروبی بزاقی لاکتوفرین، IgA بزاقی) و فعالیت سیتوتوکسیک نوتروفیل در پاسخ به ورزش در یک آزمایش دوسوکور، تصادفی سه گانه، با دارونما مورد بررسی قرار گرفت. در 20 مرد سالم مکمل آغوز گاوی (10 گرم دو بار در روز به مدت 4 هفته) به طور قابل توجهی فعالیت عملکردی نوتروفیل را در مقایسه با گروه شاهد بهبود بخشید (05/0P<) اما هیچ یک از پارامترهای دیگر مورد آزمایش قرار نگرفت. جونز 2015

استفاده های دیگر

آغوز گاوی در محصولات بهداشتی دهان، به عنوان جایگزین اشک، به عنوان تنقیه در کولیت دیستال، و در مطالعات بالینی بسیار محدود در دیابت نوع 2، آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان، مولتیپل اسکلروزیس، و سندرم درد مزمن، و برای استفاده قبل از جراحی مورد مطالعه قرار گرفته است. هرلی 2011، کلی 2003، کیم 2009، لانگمید 2006، راته 2014

دوز

استانداردسازی محصولات تجاری آغوز گاوی دشوار است زیرا محتوای آنتی بادی بسیار متفاوت است و مقایسه را دشوار می کند. علاوه بر این، آماده سازی هایپرایمنی موجود است که از گاوهایی که قبلاً با ارگانیسم های خاصی ایمن شده بودند جمع آوری می شوند و حاوی مقادیر زیادی آنتی بادی های خاص هستند. مطالعات کلی 2003 از دوزهای زیر استفاده کرده اند:

افزایش عملکرد ورزشی

10 تا 60 گرم در روز تا 12 هفته. باکلی 2009، کارول 2011، کروکس 2010، راته 2014، شینگ 2007

نفوذپذیری دستگاه گوارش ناشی از ورزش

دوزهای 20 گرم در روز آغوز گاوی به مدت 14 روز، مارس 2017، Marchbank 2011 یا 1 گرم در روز به مدت 20 روز استفاده شده است هالاسا 2017; در یک کارآزمایی، 1.7 گرم بر کیلوگرم در روز به مدت 7 روز قبل از پروتکل تمرین استفاده شد. موریسون 2014

اسهال ناشی از نقص ایمنی

10 تا 50 گرم در روز برای 10 روز تا 4 هفته. فلورن 2006، کادوکو 2011، راته 2014

بیماری عفونی

10 گرم در روز به عنوان مکمل به عنوان درمان و پیشگیری ارزیابی شده است. کلی 2003، Shing 2007

جراحی داخل شکمی

56 گرم 3 روز قبل از جراحی برای پیشگیری از جابجایی میکروبی پس از جراحی. Rathe 2014

اثرات GI مرتبط با NSAID

دو کارآزمایی کوچک 125 میلی لیتر 3 بار در روز به مدت 7 روز استفاده شد. Rathe 2014

پیشگیری از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

10 گرم دو بار در روز به مدت 4 یا 12 هفته در ورزشکاران استفاده شده است. جونز 2014، جونز 2015

بارداری / شیردهی

از مصرف خودداری کنید. اطلاعات در مورد ایمنی و اثربخشی در بارداری و شیردهی وجود ندارد.

فعل و انفعالات

هیچ کدام به خوبی مستند نشده است.

واکنش های نامطلوب

در اکثر آزمایشات بالینی، آغوز گاوی به خوبی تحمل شده است، با گزارشات نادری از شکایات جزئی دستگاه گوارش (به عنوان مثال، تهوع، نفخ، اسهال)، طعم ناخوشایند، و بثورات پوستی. Kelly 2003, Rathe 2014 عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به پروتئین های شیر به احتمال زیاد به این اثرات کمک کرده است.Struff 2008

سم شناسی

FDA ایمنی شیرهای هیپرایمن را بر این اساس پذیرفته است که در مطالعات بالینی هیچ گونه اثرات نامطلوب سلامتی نشان داده نشده است. Gapper 2007

محصولات تجاری خاص قبلی آغوز از لحاظ نظری با خطر ابتلا به BSE مرتبط بودند. بنابراین، لاکتوبین LC1 در دهه 1990 از بازار خارج شد. نسخه‌های جدیدتر (LC2N) از حیوانات در کشورهایی با کنترل‌های شدید دامپزشکی و بدون بروز BSE مشتق شده‌اند و در آن‌ها پاستوریزاسیون در دمای 72 درجه سانتی‌گراد (167 درجه فارنهایت) به مدت 15 ثانیه انجام می‌شود. خطر BSE برای شیر و فرآورده های شیر توسط کمیته محصولات دارویی اختصاصی کمیسیون اروپا و سازمان بهداشت جهانی ناچیز است، مشروط بر اینکه شیر از حیوانات سالم تهیه شده باشد و در شرایط مناسب تهیه شود. Struff 2007, Vetrugno 2004

منابع

سلب مسئولیت

این اطلاعات مربوط به یک مکمل گیاهی، ویتامین، مواد معدنی یا سایر مکمل های غذایی است. این محصول توسط FDA برای تعیین ایمن یا موثر بودن آن بررسی نشده است و مشمول استانداردهای کیفی و استانداردهای جمع آوری اطلاعات ایمنی که برای اکثر داروهای تجویزی قابل اعمال است نیست. این اطلاعات نباید برای تصمیم گیری در مورد مصرف یا عدم مصرف این محصول استفاده شود. این اطلاعات این محصول را به عنوان ایمن، موثر یا تایید شده برای درمان هر بیمار یا بیماری تایید نمی کند. این تنها مختصری از اطلاعات کلی در مورد این محصول است. این شامل تمام اطلاعات مربوط به استفاده های احتمالی، دستورالعمل ها، هشدارها، اقدامات احتیاطی، تداخلات، اثرات نامطلوب یا خطراتی که ممکن است برای این محصول اعمال شود، نمی شود. این اطلاعات توصیه پزشکی خاصی نیست و جایگزین اطلاعاتی که از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی دریافت می کنید نمی شود. برای اطلاعات کامل در مورد خطرات و مزایای استفاده از این محصول باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

این محصول ممکن است با برخی شرایط بهداشتی و پزشکی، سایر داروهای تجویزی و بدون نسخه، غذاها یا سایر مکمل های غذایی تداخل نامطلوب داشته باشد. این محصول ممکن است در صورت استفاده قبل از جراحی یا سایر اقدامات پزشکی ناایمن باشد. مهم است که قبل از هر نوع جراحی یا عمل پزشکی، پزشک خود را در مورد مکمل های گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی یا سایر مکمل هایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. به استثنای برخی از محصولاتی که به طور کلی در مقادیر طبیعی ایمن شناخته می شوند، از جمله استفاده از اسید فولیک و ویتامین های دوران بارداری در دوران بارداری، این محصول به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است تا مشخص شود آیا استفاده از آن در دوران بارداری یا شیردهی یا توسط افراد جوانتر یا بیش از 2 سال سن است یا خیر.

اطلاعات بیشتر

همیشه با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات نمایش داده شده در این صفحه برای شرایط شخصی شما اعمال می شود.

بهداشت دهان و دندان تغذیه

رژیم غذایی مناسب برای از بین بردن بوی بد دهان

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر.

تغذیه

زغال اخته

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر.

اطلاعات دارویی

ویتکتا

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر.

اطلاعات دارویی مکمل غذایی

ویتامین دی

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر.

اطلاعات دارویی

هیدروکسید منیزیم

نام(های)متداول : BCC (کنسانتره آغوز گاوی)، آغوز گاوی، آغوز شیر گاو، شیر.

یک نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *